Fjala më e gjatë në botë, ju duhet 3 orë e gjysmë ta shqiptoni

Ekziston një fjalë për të cilën duhen 3. orë për ta shqiptuar, dhe njihet ndryshe si fjala më e gjatë që mund të ekzistojë.

Fjala që po flasim është më e gjata dhe nëse doni ta dëgjoni, mund ta kërkoni në Youtube, natyrisht nëse do të keni 3.5 orë kohë, sepse aq zgjat procesi i shqiptimit.

Fjala ka 189,819 shkronja. Në të vërtetë është emri i një proteine ​​gjigande të quajtur Titus. Proteinat zakonisht emërtohen duke grumbulluar emrat e kimikateve që i bëjnë ato, dhe meqenëse Titina është proteina më e madhe e zbuluar ndonjëherë, emri i saj duhet të ketë qenë po aq i veçantë.