Divorci më i madh në histori/ Sheiku do t’i paguajë 640 milionë euro kompensim ish-bashkëshortes

Sheiku miliarder 74-vjeçar dhe gruaj e tij, princeshë Haya 47-vjeçare kanë vendosur t’i japin një fund mjaft të kushtueshëm martesës.

Sheiku duhet t’i paguajë gruas një shpërblim prej 640 milionë dollarësh.

Sipas medieve të huaja, gjy kata britanike njoftoi shumën më të madhe të vendosur ndonjëherë në d osjet gjyqësore të vendit.

Në veçanti, kreut 74-vjeçar të qeverisë së Emirateve të Bashkuara Arabe do t’i duhet të paguajë një shumë prej 251.5 milionë paund (rreth 300 milionë euro) për gruan e tij të gjashtë, Princeshës Haya të Jordanisë, 47 vjeç.

Gjithashtu sheiku duhet t’u japë 2 fëmijëve që ka me princeshën, Al Jalila 14-vjeç dhe Zayed 9-vjeç, një total prej 290 milionë paund (më shumë se 340 milion €) për të mbuluar shpenzimet e tyre, për tu ushqyer dhe arsimuar.

Sipas gjykatës, princesha Haya ” nuk kërkon kompensim për veten, por për sigurinë e jetës së saj” si edhe shpërblim për t’u kompensuar për pasuritë që h umbi pas zgjidhjes së martesës.

Haya kërkon t’i shp ëtojë ndikimit të tij

Gjatë dë shmisë së saj para gjykatës, e cila zgjati gati 7 orë, Haya ka dekl aruar se kë rkonte një shumë të madhe parash që ajo dhe fëm ijët e tyre të shp ëtonin nga ndi kimi i sheikut.

Ky vendimi është zhvillimi më i fundit në serinë e gjyqeve që filluan kur princesha shkoi në Britani në prill 2019 nga fr ika për sigu rinë e saj, pasi nisi një li dhje romantike me një nga tru projat e saj, ndrësa një muaj më vonë kë rkoi di vorc nga bash këshorti