10 muaj në ko.ma, sht.atzëna pasi zgjohet nuk e di se ka li.ndur

Një grua italiane është zgjuar nga ko.ma pas dhjetë muajve në këtë gjendje, rapo.rtojnë mediet.

Cristina Rosi, 37 vj.eçe, ishte në muajin e shtatë të sht.atzënisë, kur pësoi su.lm në z.emër në korrik të vitit të kaluar, shkruan BBC.

Vajza e saj, Caterina, u lind përmes pre.rjes emergjente cezariane. Megjithatë, zonja Rosi mbeti në ko.ma dhe mjekët dy.shonin se ajo ka pës.uar lë.ndime në t.ru.

Ajo tashmë është zgjuar nga gjendja e r.ëndë dhe fjalën e parë e ka thënë “mamma” (nënë), tregoi bashkëshorti i saj.

“Nuk e pri.snim këtë, ishte gëzim i vërtetë pas kaq shumë vuaj.tjeve”, tha Gabriele Succi për gazetën italiane, “La Nazione”.

Zonja Rosi ishte dërguar në një klinikë në Austri në muajin prill për të marrë kuj.des speci.alistik gjatë rimëk.ëmbjes. Bashkëshorti dhe nëna e saj ishin pranë, kur u zgjua nga ko.ma dhe filloi të fliste.

Traj.timi i saj në Austri është paguar përmes një faqeje që ka arritur të mbledhë mbi 170.000 euro në internet. Me këto mjete do të vazhdohet trajtimi i zonjës Rosi, përf.shirë fizi.oterapinë.

Vajza e li.ndur me pr.erje cezariane është mba.jtur për disa muaj në spi.tal për shkak të mungesës së oksigjenit gjatë li.ndjes.