“Yuri Kim i kane thene te beje Shqiperine”, vjen par.alajmërimi: Ja cfare na pr.et ne Tetor, kush do e haje tani

Juristi Kreshnik Spahiu duke komentuar temën e ditës, “Berisha n on-grata” ka thënë se ky nuk është dhe nuk do të jetë i vetmi vendim i SH.B.A-së, por në tetor do të ketë një vendim tjetër.

Ai tha se Kim, e cila është e vetmja ambasadore që ka bo.jkotuar Berishën, ka ardhur në vendin tonë me një mision sp.ecifik, mision që e la përgjysmë ish-ambasadori amerikan në Tiranë, Donald Lu.

Kreshnik Spahiu: Në tetor do të ketë një tjetër vendim të SH.B.A. Ambasadorja amerikane Yuri Kim ka ardhur në Shqipëri me një mision sp.ecifik, për ta ccuar deri në fund atë që la përgjysmë Donald Lu. Është ambas.adorja e parë amerikane që ka bojkotuar Berishën.

Jo vetëm Kim, por janë rralluar takimet poli.tike me Berishën. Ka një sk.enar të ndërtuar për këtë që po ndodh sot. Nuk ndodhi rastësisht. Këta e shp.allën “n.on-grata” pas tetë viteve, por nuk është ogur i mirë as për Ramën. Se këta lanë që të kuptohej se mund të të go d asin edhe pas 10 vitesh pasi ke lënë pu.shtetin. Vendimi tani e gjen të pambr.ojtur Berishën dhe do i kërkojnë Bashës diplomatikisht dhe personalisht që të shk.ëputet dhe të mos jetë pjesë e grupit parlamentar.

Kreu i S.P.A.K tha kur doli për Gërdecin dhe që foli për ish-ministrin Fatmir Mediu, do ketë përshk.allëzim të ngjarjeve që Berisha të mos marrë imun.itetin në parlament dhe të j.etë më e lehtë për të marrë vendime shtesë.