Bashkëshorti u tregua “i poshtër”, Jonida Vokshi tregon pse qau e mbyllur në dhomën e saj

Fjala “i po.shtër” i përdorur nga Jonida Vokshi, është përdorur me shaka. Edhe pse Besniku, në të vërtetë, nuk u tregua i sinqertë me bashkëshorten e tij pak pas lindjes së vajzës së tyre, Emi.

Nga ‘Kur.thi i Piter Panit’, Jonida Vokshi zbuloi disa prej sikl eteve e momenteve delikate të mëmësisë. Madje edhe në rastet kur ka qarë e vetme në dhomën e saj.

Fr ika e fë mjës aq të vogël në krahët e saj, fr ika e një qenieje aq të br ishtë, shoqëruar pastaj me pikëpyetje të tjera, fare të zakonshme për nënat e reja, natyrisht kanë qenë të pra nishme edhe te Jonida, e cila shpeshherë është ndier k eq përballë sfi dave të natyrshme të paslindjes.

Por Besniku, hi leqar, “i po shtri”, siç e quante ajo, në fshe htësi lexonte se si duhet të mbahej fë mija kur kishte dhim bje barku, si duhej qetësuar kur qante shumë etj. etj. Këto “truke” të vogla që babi i ri kishte nisur t’i praktikonte sapo i mësoi, po e qetësonin Emin më shumë sesa e qetësonin me të ëmën.

E ndier k eq nga kjo situatë, pse e sapolindura qetësohej me të atin dhe jo me të, Jonida kishte pasur raste edhe kur kishte qarë për më shumë se një orë në dhomën e saj… “Ngaqë Emi nuk qante me Besnikun dhe qante me mua dhe ngaqë të gjithë të afërmit kishin vënë re që Besniku e qetësonte, më bëri të ndihesha k eq. U futa në dhomën time dhe qa va një orë…” – u tha Jonida fëmijëve, por tani nuk ka më f rikë, sepse është mësuar, madje mund edhe ta he dhë hopa e të kënaqet me të bijën njëlloj si i ati. Edhe më shumë, po të doni… /S.H /NOA.al