Për herë të parë/ Shumë e rrallë, mësoni ç’i shkuante Nënë Tereza Ramiz Alisë para 31 viteve

Një letër shumë e rrallë është publikuar sot, e shkruar në gjuhën shqipe nga vetë e shenjta Nëna Tereza.

“Më falni që nuk ju kam shkruajtur më parë pasi siç e dini kam qenë e sëm urë”. Me këto fjalë do t’i drejtohej 31 vite më parë, në 29 tetorin e 1989-s, Presidentit të kohës, Ramiz Alia.

Sot, në kuadër të 4-vjetorit të shenjtërimit të Shenjtës Terezë (5 shtator 2016 në Vatikan), u prezantua në Qendrën për Hapje dhe Dialog letra e saj origjinal e shkruar në anglisht me disa fragmente në gjuhën amtare.

Ekspozita do të qëndrojë hapur në datë 5 shtator në COD nga ora 9. në orën 21.00.